Czy dinozaury jadły czekoladę? Który król Polski objadał się kakaowymi słodkościami? W jakiej temperaturze roztapiamy tabliczki, aby uzyskać pyszny płyn? Na te i na wiele innych pytań uczniów z naszej szkoły odpowiedziały Panie Julie z Akademii Pana Królika.  

Dzieci z oddziałów przedszkolnych 0a i 0b oraz klas 5b, 6b i 8d mogły wziąć udział w niezwykle smakowitych i interesujących warsztatach “Od ziarenka do czekolady”. Podczas tego spotkania uczniowie nie tylko zapoznali się z teoretyczną wiedzą i historią czekolady, ale mogli również stworzyć swoją własną, niepowtarzalną, pięknie udekorowaną i zapakowaną słodką tabliczkę. Dodatkowo szkolne łakomczuchy mogły spróbować pysznej płynnej czekolady, która strumieniami lała się ze specjalnie przygotowanej fontanny. Uczestnicy zdarzenia zgodnie stwierdzili, że zakup podobnego sprzętu powinien być koniecznie uwzględniony w najbliższym budżecie naszej szkoły 😀